Mitä kirkkoherra tekee?

Henkilöstöjohtaminen

Kirkkoherran tekemästä työstä suurin osa on henkilöstöjohtamista – lomien ja sijaisten ratkaisua, työvuorojen järjestämistä ja sen sellaista. Yksi tärkeimpiä tehtäviä tässä on myös rekrytointi. Vaikka sitä tapahtuukin ajallisesti harvoin, sen vaikutus on merkittävä.

Rekolan seurakunnassa on monialainen 25 hengen työyhteisö, joka koostuu paljolti oman alansa asiantuntijoista. Jussi on johtanut merkittävää asiantuntijaorganisaatiota mm. Tubeconissa.

Strateginen johtaminen

Kirkkoherra johtaa seurakuntaa yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa. Hän vastaa kokousten valmistelusta ja useimmiten johtaa puhetta. Strategisella tasolla kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto luovat suuntaa seurakunnalle.

Jussi on palvellut seurakuntaneuvostossa seurakuntalaisena ja hänellä on kokemusta laajoista strategiakokonaisuuksista niin viestintästrategioiden kuin yritysstrategioidenkin parissa.

Hengellinen työ

Hengellisen työn osuus kirkkoherran toimesta vaihtelee paljon seurakunnittain ja riippuu myös siitä, miten sitä lasketaan. Pienemmissä seurakunnissa kirkkoherra esim. toimittaa jumalanpalveluksia, toimituksia ja tekee rippikouluja paljonkin. Suuremmissa seurakunnissa johtamistyö itsessään vie niin paljon aikaa, että suoraan hengelliseen työhön jää vähemmän aikaa. Rekola on keskisuuri seurakunta ja asettuu tähän välimaastoon.

Paljon kirkkoherran hengellisestä johtamisesta onkin välillistä – se tapahtuu tukemalla vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Kirkkoherra on palvelija, joka luo edellytyksiä ja mahdollistaa. Lue lisää kirkkoherrojen hengellisestä johtajuudesta Jussin Pro Gradu -työstä.

Hallinto

Kirkkoherra istuu monenlaisissa kokouksissa. Seurakuntayhtymään kuuluvassa seurakunnassa kirkkoherra istuu mm. yhteisessä kirkkoneuvostossa ja kirkkoherrojen kokouksessa. Henkilöstöhallinnon lisäksi seurakuntayhtymissä kirkkoherra on vastuussa seurakunnan taloudesta.

Rekolan seurakunta kuuluu Vantaan seurakuntayhtymään. Jussi on ollut töissä hyvin vastaavassa Espoon seurakuntayhtymässä sekä ollut vastuussa isoista hallinnollisista kokonaisuuksista yritysmaailmassa.

Tilaa uutiskirje!

Liity tästä sähköpostilistalle, niin kuulet ensimmäisenä tärkeät vaali-infot, kuulut erityisjoukkoon ja tiedät aina Jussin vaalikuulumiset! Liittyminen listalle ei sido mihinkään.

Painamalla tilaa-nappia vahvistan, että olen tutustunut sivuston tietosuojaselosteeseen.