Miten ja miksi
äänestää?

Varsinaiseen äänestyspäivään on aikaa

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Äänestäminen kannattaa!

Kirkkoherranvaalissa yhdellä äänellä on poikkeuksellisen suuri vaikutus.

Kirkkoherra on merkittävä toimija seurakuntansa alueella ja hänellä on paljon sanavaltaa niin seurakunnassa kuin yhteistyön kautta muutenkin.

Kirkkoherranvaaleissa on usein ollut melko pieni äänestysprosentti, n. 5%, mikä kertoo, ettei kirkkoherran vaikutusvaltaa aivan ymmärretä. Kääntäen se kuitenkin tarkoittaa, että yhdellä äänellä on suuri valta. Yhdelläkin äänellä vaaleja on joskus ratkottu!

Siksi on erittäin tärkeää, että sinä äänestät. Äänestää voi jokainen Rekolan seurakunnan jäsen, joka on täyttänyt 18 vuotta vaalipäivään mennessä ja on asunut alueella vähintään 3 kuukautta. Jos olet äänikelpoinen, muista äänestää Jussia!

Äänestyspaikka ja -aika

Varsinainen vaalipäivä on 12.6.2022.

Silloin äänen voi käydä antamassa Pyhän Andreaan kirkolla osoitteessa Kustaantie 22 A. Mukaan tarvitset virallisen henkilöllisyystodistuksen.

Äänestää voit myös ennakkoon. Ennakkoäänestyspäivät ovat 6.6. – 10.6.2022. Silloin voit jättää äänesi kirkkoherranvirastossa joka päivä kello 9–18. Asolan seurakuntatalossa, Asolantie 6, 01400 Vantaa, voi äänestää torstaina 9.6.2022 kello 12–15.

Äänestääksesi tarvitset mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti).

Rekolan seurakuntaan kuuluvat Leinelän, Asolan, Koivukylän, Havukosken, Rekolan sekä Päiväkummun alueet.

Tilaa uutiskirje!

Liity tästä sähköpostilistalle, niin kuulet ensimmäisenä tärkeät vaali-infot, kuulut erityisjoukkoon ja tiedät aina Jussin vaalikuulumiset! Liittyminen listalle ei sido mihinkään.

Painamalla tilaa-nappia vahvistan, että olen tutustunut sivuston tietosuojaselosteeseen.